Barion Pixel
  • Nyitvatartás: H–V 11.00-22.00
  • 0630/526-9911

Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek

Melyek az élelmiszer allergének, vagy intoleranciát okozó anyagok?

A 1169/2011/EU Rendelet az alábbi allergiát és intoleranciát okozó anyagokat nevesíti.

Esetükben kötelező a fogyasztó tájékoztatása:

  1. Glutént tartalmazó gabonafélék
  2. Rákfélék és a belőlük készült termékek
  3. Tojás és a belőle készült termékek
  4. Hal és a belőle készült termékek
  5. Földimogyoró és a belőle készült termékek
  6. Szójabab és a belőle készült termékek
  7. Tej és az abból készült termékek
  8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy queenslandi dió és a belőle készült termékek
  9. Zeller és a belőle készült termékek
  10. Mustár és a belőle készült termékek
  11. Szezámmag és a belőle készült termékek.
  12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben;
  13. Csillagfürt és a belőle készült termékek
  14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek

Minőségi alapanyagok

Odafigyelünk, hogy lehetőleg mindig friss és helyi hozzávalókkal dolgozzunk

Mindig csak frissen

Helyben vagy házhoz szállítva Is fontos számunkra, hogy az frissen kerüljön vendégeink elé

Otthonos légkör

Belső helységünkkel teljes évben, tavasszal és nyáron teraszunkkal is várunk mindenkit

Kedvező árszínvonal

Ajánlataink, a napi menü és táljaink is sokak kedvencei

Translate »